Lystfiskeri i Horsens Fjord

Lystfiskeri i Horsens Fjord – info

Horsens Fjord er et eldorado for lystfiskere. Især de der har hang til fiskeri efter havørreder fra fjordbredden. Fjorden byder på utrolig mange gode fiskepladser til fangst af netop disse…

Horsens Fjord ligger kun 10 minutters køresel fra Country Bed and Breakfast.

Fiskepladser

Både langs nordsiden og sydsiden kan man finde givende pladser året rundt. Nordsiden er naturligvis den der ligger nærmest overnatningsstedet. 3 af fjordens bedste fiskepladser er også at finde langs netop denne side.

Brakør: 10 minutter. – Vorsø Vadested: 15 minutter. – Jari´s Helårsfavorit: 30 minutter.

Læs alt om fiskepladserne nederst, samt hvor man kan parkere tættest på.

Årstider – fiskearter i Horsens Fjord

Havørred: Havørreden kan fanges året rundt i Horsens Fjord. Flere pladser er endda helårspladser. De kan findes på begge sider af fjorden.

Hornfisk: Fra maj og ca. 3-4 måneder frem, kan man fange hornfisk overalt i fjorden.

Makrel: Makrellen er oftest at finde ude i sejlrenden fra midt i juli til slutningen af august.

Multe: Multen er en ren sommerfisk. Den fanges hyppigst fra Hjarnø. Øen er at finde ved udmundingen af fjorden og kan sejles til fra Snaptun Havn.

Ål: Man kan fange å i hele sommersæsonen overalt i Horsens Fjord. Her skal fiskes i aften og nattetimerne.

Fangstmetoder:

Havørred: Man skal ikke vige fra at bruge større blink og fluer hele året rundt. Selv om vinteren hugger havørrederne gerne på store agn.
Dermed ikke sagt at de ikke kan fanges med mindre eller helt små agn, for det kan de. Det vigtigste indenfor havørredfiskeriet er, at man ikke begrænser sig selv, for dermed begrænser man også sine chancer for fangst. Hvis havørrederne på dagen ikke vil hugge på stort går man til småt. Men det kan betale sig altid at starte stort…

Blink og kystwoblere: Zerling, Panzerfish Tobis, Sandy Inline, Jarisen, Baronessen m.fl.

Fluer: Kobberbassen, Final Schrimp, Pattegrisen, Polar Magnus, div. tobis-fluer og sildefluer. Brug gerne intermediate flueline eller flydeline i fjorden. Fiskene fanges ofte i 40 cm til 1,5 meter vand.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt i Horsens Fjord i sæsonen. De er tilmed forholdsvis nemme at fange. Og er at finde inde på på meget lavt vand. Man kan ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke eller end skalreje sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden eller skaldrejen, helt ind i munden, som er blødere.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Makrel: Når makrellen er at finde i fjorden, fanges den bl.a. med et blink. Sommetider vil de have skrappe farver, som orange eller skarp grøn, men oftest er det nok med hvidlige eller sølvfarver. At fiske med makrelforfang er også effektivt i den dybe sejlrende.

Multe: Multen er særdeles sky når den færdes i strandområder og er i en kategori for sig selv. Ofte går den i stimer/flokke og skræmmer man først én, skræmmer man alle. Der skal sniges, listes og man føler næsten man er på jagt, hvilket man i og for sig også er.
Multerne vil gerne have hvide eller grønne fluer. Fluefiskeren skal virkelig oppe sig for at komme ind på fiskene, lægge fluen ud, uden at skræmme de ofte ret så store multer, når flue og line rammer vandet.

Spinnefiskeren kan bruge et gennemsigtigt flåd, gerne et lille bobleflåd. Den fyldes med 2 trediedele vand. Et forfang der passer til den dybde multerne går i, skal der være mellem boblen og en lille neutral-farvet mat krog (ikke skinnende), et stykke med hvidt toastbrød eller lignende og så er man halvt igang.

Forfangslinen må gerne være gennemsigtig, uden farve. Sæt brødet på krogen og kast langt over stimen. gerne 20 til 30 meter over.
Der kan også kastes foran stimens svømmeretning. Træk så langsomt, meget langsomt ind, gerne med pauser undervejs. Når så brøddet er foran stimen eller midt i den, lader man boblen ligge og krydser fingre.

Multen er stærk og eksplosiv. Husk at løsne bremsen når den er kroget.

Ål: Her kan man bruge en prop og nogle orm. På proppen kan man påsætte et knæklys, så man kan se ålene hugge i mørket. Også et alm. forfang kan bruges. Her kan man evt. sætte en klokke på fiskestangen, så man kan høre ålene hugge.

Knæk og bræk ved Horsens Fjord.

Country Bed and Breakfast
Booking af værelser: Klik her…